Виж съдържанието
Имаш ли нужда от помощ? Нашите съветници могат да ви помогнат БЕЗПЛАТНО с информация! Свържете се с нас на: 088 560 7100
Имаш ли нужда от помощ? Нашите съветници могат да ви помогнат БЕЗПЛАТНО с информация! Свържете се с нас на: 088 560 7100
Сега можете да се насладите на предимствата на целогодишната гореща вана!

5 предимства на мини горещи вани през студения сезон!

Сега можете да се насладите на предимствата на целогодишната гореща вана! През студените зимни месеци почивката в мини гореща вана става още по-успокояваща. Топлината на кристално чистата вода и бягството от студеното време ще събудят всичките ви сетива за живот! Разбира се, има много повече ползи от простото размразяване на краката.

Предимствата на мини басейн с хидромасаж през зимата

Мини джакузи

1. Упражнения в мини басейн с хидромасаж

Когато навън е студено, може да стане по-трудно да се движите. Дните, в които просто обувате обувките си и излизате на бягане или поход, временно са нещо от миналото. Непредвидимите зими в Бългаия могат да направят ходенето до фитнес залата още по-трудно за тези, които не искат да пътуват по време на силен вятър или когато пътищата са покрити със сняг и лед.

Мини джакузи е идеалното място да започнете да тренирате в уюта на собствения си дом или двор, когато навън е студено. Има много упражнения, които могат да се правят в горещата вана, като: воден джогинг, предни и странични клекове, колоездене или клекове. Те помагат за подобряване на тонуса на тялото, управление на теглото и поддържане на цялостното здраве. Можете да започнете упражненията с йога загряване и да завършите с просто отпускане след тренировка.

2. Отървете се от студеното време

Пресният сняг може да има красив естетически ефект. Освен ако не го погледнете отвътре, може да е трудно наистина да се насладите на красотата на природата и заобикалящата я среда. Мини джакузита предлага топла среда, наситена с контролирани струи, перфектна среда за поглъщане на спокойствието на чист, бял снеговалеж, докато вие помагате на имунната си система естествено.

Можете да увеличите температурата, да включите джетовете, да вземете книга или да слушате музика, докато наистина се наслаждавате на чистия въздух. Вътре в мини джакузи избягвайте да изпитвате негативните аспекти на студеното време и се насладете на спокойната природа на задния си двор.

3. Крайна релаксация и облекчаване на стреса

Зимните месеци често идват с допълнителен стрес. Почистването на сняг и лед от превозните средства, шофирането по заледени пътища и извършването на всякакви външни работи по поддръжката може да доведе до стрес върху тялото. Зимата може да добави още повече нежелан стрес поради постоянно напрегнати мускули.

В продължение на няколко месеца това може да повлияе на вашето физическо и психическо здраве. Прекарването на редовно време в мини хидромасажната вана, за да изпитате лечебните свойства на горещата вода, може да помогне за облекчаване на стреса, подобряване на съня и успокояване на мускулите и ставите.

4. Прекарвайте качествено време със семейството

Мини джакузи е идеалното място за прекарване на качествено време със семейството и любимите хора през цялата година. Летните месеци често се използват за дейности като къмпинг, плуване и колоездене. Има по-малко възможности през зимните месеци да прекарвате време с любими хора, освен ако, разбира се, нямате мини гореща вана.

Когато навън е студено, прекарването на качествено време в мини спа басейна се превръща в най-доброто решение. Повечето от тях отчаяно се нуждаят да се отърват от студеното време, а времето, прекарано сами вътре, може да бъде изморително. В комфорта на мини джакузита можете да създадете красиви спомени със семейството и приятелите си, като в същото време се наслаждавате на открито.

5. Външно светилище

В допълнение към ежедневните ползи от това да имате собствен СПА център у дома, ще можете да изпитате някои уникални предимства за зимните месеци:

  • Стойте на топло ... навън на студено.

В студено време къпането в мини спа басейна у дома ви позволява да прекарате време навън, в топлина и комфорт, вместо да клякате вътре или да треперите от студения въздух.

  • Хидротерапия в студено време.

Когато мускулите и ставите ви се чувстват студени, е по-вероятно да ги напрягате по време на физическа активност. При ниски температури седенето в мини гореща вана преди тренировка може да ви помогне да загреете и да подготвите тялото си за по-безопасна тренировка, докато след тренировка водата може да отпусне и да успокои мускулите, болката или крайниците.

Съвети за поддръжка на вашия мини джакузи

мини басейн с джакузи

  • Не забравяйте да покриете вашия мини басейн.

Уверете се, че когато поставяте покривалото на мини басейна с джакузита, то е добре позиционирано и осигурява пълно уплътнение. Капакът на джакузито поддържа постоянна висока температура, дори когато времето е плашещо студено.

  • Следете нивото на водата си.

Проверявайте често нивото на водата и добавете още, ако е необходимо. Ако нивото на водата падне твърде много при студено време, компонентите могат да замръзнат, което може да повреди мини басейна.

  • Поддържайте водата чиста.

Уверете се, че поддържате и почиствате водата и филтрите според обичайния си график. Простите проблеми могат да станат по-сложни за решаване при минусови градуси.

  • Сменете водата си рано.

Ако мини басейнът трябва да бъде планиран за смяна през зимата, добре е да го смените в началото на годината. Смяната на водата, докато външните температури са ниски, може да бъде особено трудна, тъй като има риск водата да замръзне и да повреди вашия спа център.

  • Спиране на джетове.

Използвайте дюзите в по-малка степен, отколкото през други сезони и не забравяйте да ги изключите, когато не се използват. Струите работят, като издухват въздух във водата, което може да понижи температурата.

Съвети за безопасност и повишаване на комфорта ви в мини басейн с хидромасаж

мини басейн с джакузи

  • Използвайте аксесоари.

Добавете топлина и комфорт, когато прекарвате време в мини джакузи през зимата. Помислете за добавяне на лампи за отопление или нагревател за кърпи, или може би отопляема постелка, за да предпазите босите си крака от замръзналата земя.

Уверете се, че всички електрически уреди работят с батерии или са поставени достатъчно далеч от горещата вана, за да избегнете всякакъв риск от токов удар от контакт с вода.

  • Бъдете разумни относно времето за престой във водата.

Колкото по-дълго останете в СПА центъра, толкова по-висока е телесната ви температура. Въпреки че може да бъде изкушаващо да се задържите в успокояващата топлина на гореща вана, когато външният въздух е студен, опитайте се да ограничите времето си за престой във водата за около двадесет минути. Преминаването от екстремни горещини към екстремни студове може да доведе до опасен стрес върху тялото ви.

  • Останете хидратирани.

Винаги е важно да останете хидратирани, когато използвате мини джакузи. През зимата е желателно да се насладите на топли напитки или на стайна температура, когато се отпуснете във водата, за да останете хидратирани, докато се борите със студа. Тъй като алкохолът може да увеличи ефекта от дехидратацията, най-добре е да се въздържате от консумация на каквито и да е алкохолни напитки в СПА центъра.

  • Направете план за теглене.

Студеното време може да бъде опасно, особено когато сте мокри и носите бански. В края на сесията за релаксация, когато трябва да напуснете защитната топлина на вашия спа център и да се изправите срещу ледения зимен въздух, уверете се, че незабавно избягвате студа. Дръжте халат и ботуши или кожени чехли наблизо и влезте в къщата възможно най-скоро, след като излезете от мини басейна.

В крайна сметка, мини спа басейнът ви дава сладко бягство далеч от рутината и в същото време ползите остават безспорни. Независимо дали през зимата или лятото, това свещено убежище ще ви поддържа балансиран, физически и психически. Дайте си шанс да се отпуснете и изберете мини джакузи от Ai Cu Ce!

мини басейн с джакузи

Предишна статия: Мулчиращо фолио: Ефективно контролира плевелите в градината
Следваща статия: Приказна Коледа: Осветете дома си с празнична украса и орнаменти!

Остави коментар

Коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се появят

* Задължителни полета

Liquid error (layout/theme line 395): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid