Виж съдържанието
Имаш ли нужда от помощ? Нашите съветници могат да ви помогнат БЕЗПЛАТНО с информация! Свържете се с нас на: 088 560 7100
Имаш ли нужда от помощ? Нашите съветници могат да ви помогнат БЕЗПЛАТНО с информация! Свържете се с нас на: 088 560 7100
системи, напояване, решения, цялостни

Бъдещето на селското стопанство: интелигентни решения за напояване

Градинарството е една от онези страсти, които най -вероятно никога няма да излязат от мода. Радостта и гордостта, предлагани от отглеждането и грижите за вашата градина, са чувство, което искате да култивирате с любов и грижа, точно както правите с вашите растения.

Или имате просторно пространство, което ви позволява да продавате зеленчуци, или просто искате да сте сигурни, че винаги имате най -свежите ястия на масата, или обичате цветя и декоративни растения и се обграждате с тях в изобилие, или харесвате елегантното предлаганата простота на перфектна морава и безупречен плет, всички се раждат и живеят с помощта на вода. Начинът, по който избирате да ги храните, ще определи качеството и дълготрайността на растителния живот и, косвено, на вашата градина. Изберете правилните напоителни системи за вашите нужди и градинарството ще се превърне в още по -голяма страст!

Защо инсталирането на напоителна система е идеалното решение за вашата градина?

Има много причини, поради които напоителните системи стават все по -често срещан избор, в ущърб на класическия, ръчен вариант:

  • Планиране на поливни сесии - някои култури се нуждаят от поливане на редовни интервали или в определени часове на деня, което може да стане трудно за управление, ако това действие винаги зависи от човек;
  • Те вършат работата си във ваше отсъствие - вашата градина трябва да получи същото внимание и грижи, дори когато сте далеч със семейството си почивка или в делегации. Интелигентните напоителни системи вършат работата си поне толкова добре и при ваше отсъствие. Не е нужно дори да им казвате, че пропускате!
  • Равномерност на поливането - ключът към максимизиране на напоителните усилия е еднаквостта, която е доста трудно да се постигне, когато поливането се извършва ръчно. Поливните системи осигуряват оптималното количество вода в корена на всяко растение, като избягват изсушаването им, но и удавянето им;
  • Използвайте водата икономично - напоителните системи са интелигентни решения, които вземат добри решения не само за вашата култура, но и за вас. Те не само използват оптимално водата, без да губят, но не започват по време на дъждовния сезон и могат да се използват през нощта, за да се избегнат загубите от изпаряване поради прекомерна топлина;
  • Освежаване на въздуха и охлаждане на почвата - поливането на градината с помощта на напоителни системи може да донесе допълнително здраве за вас и вашето семейство, не само за градината, и това, защото няколко десетки минути напояване ще освежат въздуха и ще задържат прах . Освен това периодичното охлаждане на почвата ще предотврати появата на гъбични заболявания, които могат да засегнат вашата реколта;
  • Икономичен труд - колкото по -голяма е площта, толкова по -дълго е времето, прекарано от един или повече души, които я поливат. Наемате напоителни системи веднъж, след това те вършат работата си отлично всеки ден, толкова пъти на ден, колкото е необходимо;
  • Бързо изплащане - въпреки че интегрирането на тези интелигентни технологии е по -скъпо от използването на класическите, разходите се изплащат за сравнително кратко време поради икономията на вода, която правят, поради оптимизирането на поливането и спестяването на време (или пари) за използване на труд.

системи, напояване, решения, цялостни

Кои са правилните напоителни системи за вашата градина?

В зависимост от размера на градината и реколтата, можете да изберете инсталирането на пръскачки или системи за капково напояване.

  • Системите за напояване с пръскачки действат върху реколтата като валежи. Те се състоят от напоителни тръби и пръскачки, които разпръскват вода над земята, с малки капки и високо налягане, сякаш вали дъжд, и са посочени главно за поливане на тревни площи и други зелени площи. Те могат лесно да покрият големи площи, начинът на разпределение на водата е много по -икономичен, отколкото в случай на поливане с маркуч и целият процес може да бъде автоматизиран.
  • Системите за капково напояване предлагат дори по -голяма ефективност от спринклерните системи. Чрез инсталиране на маркучи, които пренасят вода директно до корена на растението, те ще използват само необходимото количество, като значително намаляват потреблението на вода, но и електричеството, и това, защото работи при много по -ниско налягане. Освен това количеството вода, загубено при изпаряване, също ще бъде значително намалено. Този тип напоителна система е подходяща за поливане на декоративни растения, жив плет, сеялки, зеленчукови градини, независимо от техния размер, както и овощни дървета и лози.

Говорихме по -подробно в отделна статия в блога за ползите и принципите на работа на всяка система, така че да можете да направите най -добрия избор за себе си и вашата градина.

Всеки от тези видове напоителни системи може да бъде умен днес. Ако се чудите какво означава това, те са наясно, че има системи за програмиране и автоматизиране на процеса, така че всичко да работи с максимална ефективност, дори без човешка намеса. Избрали сте желаната програма и сте готови! Освен това е възможно дори да ги програмирате дистанционно, чрез мобилни приложения инсталиран на телефона, като по този начин се възползвате от всички предимства на най -новите технологии.

 системи, напояване, решения, цялостни

Правилното напояване на градината е жизненоважно, тъй като влияе върху целия процес на култивиране на растенията, от подготовката на почвата до сеитбата до използването на торове и действителния растеж на растението. С помощта на напоителна система, подходяща за вашата градина, вие се уверявате, че осигурявате на растенията оптималното количество вода в точното време и в правилната доза, по безопасен, интелигентен и много удобен за вас начин. Вече не трябва да се притеснявате, че не сте поливали равномерно реколтата или че няма кой да поиска да се грижи за нея, докато сте на почивка. Ако вземете най -доброто решение при избора на напоителна система, той ще вземе най -добрите решения в грижите за вашата градина.

Ако все още нямате каквото е необходимо, за да осигурите на градината си необходимото лечение или ако е време за интелигентно, автоматизирано надграждане, разгледайте нашата гама от напоителни системи за жилища и нека поговорим. Заедно ще изберем оптималния вариант за благосъстоянието и дълголетието на вашата градина.

Предишна статия: Отопление с лъчисти панели
Следваща статия: Изберете правилната камина за вашия дом!

Остави коментар

Коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се появят

* Задължителни полета

Liquid error (layout/theme line 395): Could not find asset snippets/scm-currency.liquid